Typmachine In Oost-Friesland. Gemaakt op fietstocht in 2016

Graafwerk…. door Erik de Graaf

GraafWerk… door Erik de Graaf. Zo staat het al sinds 2008 boven mijn blog op Blogspot. Onregelmatig schreef ik daar tussen de bedrijven door “stukkies” over dingen die me bezighielden.

Tegelijk was de blog een soort GraafWerk in Uitvoering. Stukkies bleken soms eerste pennenstreken voor grotere projecten. Driehonderd woorden over de honderdste geboortedag van schrijver/striptekenaar Marten Toonder resulteerden in 2015 in mijn biografie over zijn vader.

Andere keren publiceerde ik er over Bijvangst (in het Duits heet dat zo mooi Fallobst, gevallen fruit). Je komt iets tegen, je weet dat je er nooit iets mee kunt, maar dat het te mooi is om te laten liggen.

Regelmatig stonden de stukkies ook uit boosheid, over de gevolgen van de gaswinning in Groningen bijvoorbeeld. De laatste tijd kwam er wat minder van het bloggen. Te druk, te moe, te “pfff, geen zin”.

Eigenlijk jammer, want er zijn ideetjes genoeg voor eenmaal per week. Daarom verklaar ik dit weblog FEESTELIJK voor herOPENd!

Vergelijkbare berichten