Toonder senior doet oefeningen in zijn tuin in Oegstgeest

Museum de Bommelzolder jubileert

Aanstaande juni wordt het 25 jaar geleden dat Eiso Toonder in 1998 in Zoeterwoude het museum de Bommelzolder opende. Bommel- en Toonderverzamelaar Pim Oosterheert stalde zijn enorme schatten uit in een werkplaats naast zijn woning.

Op zondag 11 juni 2023 wordt het jubileum feestelijk gevierd met een symposium over allerlei Bommeldingen in de Schouwburg van Rijswijk. Dat wordt vast weer leuk. Sprekers zijn Herman Pleij over hekserij in de Bommelsaga, Ewoud Sanders over de herkomst van woorden in de Bommels en Erik de Graaf (ah, die ken ik) over Toonders vader kapitein Marten Toonder senior. Robin Lutz interviewt Hans Matla en Irwin Toonder over Marten Toonder junior en zijn zoon Eiso.

Ook worden plannen ontvouwd over het themapark De Bommelwereld, dat in Groenlo gaat ontstaan met Pims verzameling als basis. Want ja, Pim wordt dit jaar 80 en gaat een stapje terug doen. Paul Verhaak en Arnoud Alderlieste presenteren een jubileumboek over Marten Toonder en zijn vrouw Phiny Dick als illustratoren.

Het wordt vast een leuke dag voor de donateurs van de Bommelzolder en de Marten Toonder Verzamelaars Club. Wilt u erbij zijn. Word dan snel donateur van de Bommelzolder. 

Erik de Graaf

PS: op de foto ziet u Toonder senior tijdens zijn gym in zijn tuin in Oegstgeest.

Vergelijkbare berichten