Cover van het boek

Blad voor Noord-Groningen

Vandaag kwam Fred Reiffers langs om het nieuwe nummer van Blad voor Noord-Groningen te brengen. Met nummer 30 alweer, december 2022 / januari 2003. De overgang van de vijfde naar de zesde jaargang. Knap staaltje van Fred.

Ik schrijf regelmatig voor Blad, gewoon omdat het een leuk tijdschrift is. Langere artikelen van rond de 1600 woorden over de roots van Mansholt, het verzet van Ader, twee onderduikers uit Spijk of over Bomans en Wolkers op Rottumerplaat. Het meeste is terug te vinden op deze website, de rest komt later.

Voor het nieuwe nummer heb ik een recensie geschreven over een boek met schetsen van Koos Scholma uit Winsum over een veranderend Groninger landschap. Fraai boek.

Lees de recensie in Blad. En dan natuurlijk ook het artikel van Bert Middel over Scholma. Koop daarna het boek. Het is de moeite waard. De recensie zet ik pas online als Fred nummer 31 komt brengen. Met daarin een lang artikel over wierden van mijn hand.

Erik de Graaf

Vergelijkbare berichten